NE ARAMIŞTINIZ ?

TADİV'in Sabah gazetesinin attığı manşete cevabı

7 Mart 2020 Genel

TADİV Başkanı Prof.Dr Aygün ATTAR Sabah gazetesinin yavru Vatan Azerbaycan ve konşu ülke  yazdığ haber başlığına böyle cevap verdi:

‘yavru vatan’a mı, devamındakı ‘ komşu ülke’ye mi, yoksa Azerbaycan ‘daki abartılı koronavirus haberine mi kızayım? Kabul edilir değil!

Azerbaycan ile Türkiye arasında diplomatik münasebetlerin 28 yıllık mazisi var ama iki ülkenin kardeşliğinin çok daha eskilere dayanan bir tarihi var. İki ülkenin derin bağlar ile kenetlendiği, bir millet iki devlet olduğu bir gerçek.

Azerbaycan ‘ın bağımsızlığını  ilk tanıyan ülkenin Türkiye olması,Türkiye’de olup biten her türlü olaya ilk Azerbaycan’ın tepki ve destek vermesi kendiliğinden boy gösteren mesele, aynı millet olduğumuzdan dolayı yaşanan bir ortaklık değil, karşılıklı verilen emeklerin sonucudur…

Azerbaycan Türkiye’yi, Türkiye Azerbaycan’ı bu denli seviyorsa, bunu her iki devletin ortak tarihine emek sarf etmiş insanlarına, bu sevgiyi iktidarların fevkindeki yücelikte tutabilmiş aziz ve kutlu Türk milletine borçludur.

Bir millet iki devlet :Çanakkale’de Anadolu’nun istikbali için savaşan, Balkanlar’da Evlad-ı Fatihan’ın zor gününde gönüllü askeri birlik yaratan Azerbaycan,

1918’de 
Bakü işgaline son vermek için canından geçen, gardaşın toprağını kanı ile halas eden Kafkas İslam Ordusu yani Türkiye demektir.

Bir millet iki devlet:Milli Mücadele yıllarında evlilik yüzüklerini satarak Anadolu’ya kömek (yardım) gönderen Bakü,
Azerbaycan’ın kederi kederimiz, sevinci sevincimizdir diyen Ankara dır.

Türkiye Azerbaycan ilişkileri milli ve manevi bağları tarih boyunca ayrılmayacak şekilde düğümlenmiş bir milletin dünya tarafından ibretle çoğu zaman  hayretle.  kimilerin de kıskançlıkla izlediği güzelliğin  ta kendisidir ve ebediyen böyle de devam edecektir.
Başta yazılı ve görsel medya temsilcileri olmakla her iki devlette yaşayan yaratan tüm bireylerin bir millet iki
devlet felsefesini ortaya koyan şöylesine güzelliğe isteyerek yahut istemeyerek zarar vermemesi için azami gayret göstermesi gerekmektedir.
Türkiye Azerbaycan bir yürekte iki can diyenlere selam olsun


E-Bülten Üyeliği Yenilikler ve gelişmelerden haberdar olmak için e-bültene üye olun.