NE ARAMIŞTINIZ ?

Prof.Dr. Aygün Attar’dan Memleketi Kubatlı’nın İşgalden Kurtuluşunun 1. Yıl Dönümü Sebebiyle Anım ve Kutlama Mesajı

26 Ekim 2021 Genel

Cumhurbaşkanlığı Dış Politikalar ve Güvenlik Kurulu Üyesi, TADİV Genel Başkanı Prof.Dr.Aygün Attar, Karabağ’da yaşanan büyük zaferlerden biri olan Qubadlı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun kendilerinin doğma vatanı olması sebebiyle ve hayatının en güzel  hatıralarının yaşadığı çocukluk dönemine sahip olan Kubadlı’nın kurtuluş sevincini ve 1.Karabağ Muharebesi Kubadlı Savunması'nda şehit olan öz ağabeyi Albay Adil Haşimzade'nin acısını ilk günkü gibi her zaman yüreğinde yaşayacağını vurguladı.

Kubadlı’nın tarihi ve turistik yapısı bakımından oldukça zengin bir bölge olduğunu, yeraltı kaynakları ve muhteşem doğasıyla çok yakın zamanda Kafkasya'da bir turizm ve ticaret merkezi haline gelebileceğini ifade etti.

2.Karabağ Savaşı’nda Kubadlı’da şehadete eren tek kadın şehit Areste Bakışova'nın Azerbaycan'da adının verileceği Çeşme ve Kadın Merkezi planının yetkililerle gündemde olduğunu belirtirken, Mart ayında gerçekleştirecekleri etkinlikleri Areste Bakışova'ya ithaf edeceklerini belirtti.

Kubatlı'nın Ermenistan işgalinden kurtarılmasının 1. yıl dönümünde, başta 1.Karabağ Muharebesi Kubadlı'da şehit olan öz ağabeyi Albay Adil Haşimzade ve 2. Karabağ Muharebesi'nde ilk kadın şehit Arester Bakışova olmak üzere vatan ve millet uğruna canlarını hiçe sayan tüm kahraman şehitlerimize minnet ve şükranlarını sunarak sözlerine son verdi.


E-Bülten Üyeliği Yenilikler ve gelişmelerden haberdar olmak için e-bültene üye olun.