NE ARAMIŞTINIZ ?

Prof.Dr. Aygün Attar Gündeme Özel Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Beraberindeki Heyetin Azerbaycan Ziyareti ve Fuzuli Havaalanın Açılışını TRT Haber’e Değerlendirdi.

27 Ekim 2021 Genel

TRT Haber’de açıklamalarda gündeme özel olarak gelişmeleri değerlendiren Prof.Dr. Aygün Attar, Fuzuli Havaalanı açılışı ve birçok protokolün imzalanmasının yanı sıra için Azerbaycan’da Ermeniler tarafından yok edilen, Türk Halkının yerleşim birimleri üzerinde Zengilan Akıllı Tarım Kampüsü’nün temel atma töreninin gerçekleştirilmesi, yeni yaşam alanlarının kurulması, hayata geçmesinde çok önemli bir adım olduğuna dikkat çekti.

Bu ziyaretin jeopolitik dengelerin ve Azerbaycan Ordusu’nun Karabağ’da elde ettiği zaferle birlikte bölgedeki işbirliğinin ve her iki ülkenin Cumhurbaşkanlarını dile getirdiği 3 + 3 modeline uyum sağlayan ziyaretler olduğunu belirterek,

Ziyaretin İran’ın sıfır noktasında bulunan Zengilan’ın 1.Ağalı Köyünde gerçekleşen resmi yemek ve basın açıklamalarının, Türkiye ve Azerbaycan’ın işbirliğinden rahatsız olan İran’ın bölgede sabotajcı grupların varlığına dair iddialarına kibar, diplomatik ve had bildirme açısından önemli bir mesaj verildiği önemle vurguladı.

Yapılan ziyaretin her anının ayrı bir anlam taşıdığını belirten Sayın Attar, havayoluyla yapılan bu açılışın beraberinde Zengezur Koridorunun temellerinin temel atma çalışmalarının olduğu belirtti.


E-Bülten Üyeliği Yenilikler ve gelişmelerden haberdar olmak için e-bültene üye olun.