NE ARAMIŞTINIZ ?

Nice 45 Senelere Kahraman Komutan

20 Nisan 2021 Genel

Bugün Tümgeneral Mais Bərhudarov’un doğumunun 45. Yıldönümü. Azerbaycan’ın yürekli komutanı ve Azerbaycan Türklüğünün medarı iftiharı olan Bərhudarov’un 45 yıllık hayatına sığdırılmış ne güzel ne onurlu yaşanmışlıklar var.

Hem mütevazilik hem cesaret hem basiret.

Hem kahramanlık hem insanlık hem doğallık var.

O yüreğinde helallikten başka hiçbir duyguya yer vermedi.

Hayatı boyunca her bir Azerbaycan evladı gibi yüreği işgal altındaki topraklar için yandı tutuştu. Ata topraklarının kurtarılması için gün saydı durdu.

Hiçbir esareti kabullenmeyen bu milletimizin asil kahramanının yüreğini esir alan sadece vatanı, milleti, devleti ve bayrağı oldu.

O şehit analarıyla ağladı, onlarla güldü.

Muhterem komutan;

Seni anlatacak evlatlarımızın gözünde, sen Kubatlı’nın medarı iftiharısın.

Sen İlk Dağlık Karabağ Savaşına katılarak, varlığıyla düşmanın yüreğine korku salan, uykularını kaçıran, hayatlarını zindana çeviren, ulu ecdadının izinde bir şerefli komutansın.

Sen Azerbaycan Milli Kahramanı Aliyar Aliyev’in öğrencisisin.

Sen, Umum Lider Merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev tarafından kendisine 22 yaşında kıdemli teğmen olarak Azerbaycan Bayrağı Nişanı’na layık görülen bahtiyar bir askersin.

Sen 36 yaşında Vatan Hizmet Nişanı’nı hak edensin.

Ey aziz komutan;

Yaşayan nesiller, gelecek kuşakların her bir Azerbaycan askerinin, şehidinin ve gazisinin yiğitliği gibi, senin de 2016’da gözünü kırpmadan tankın üzerine çıkarak işgalci Ermenilerin elinden Laletepe tepesini kurtaran yiğit bir komutan olarak anacaktır.

Yiğitliği destanlaşmış komutan, Azerbaycan evlatları tarih boyunca senin Azerbaycan kahramanları listesinde yer alan adını iftiharla okuyarak nesilden nesile kahramanlığını dillendirecektir.

Şair diyor ya.

Bu Vatan:

Ardına bakmadan yollara düşen

Şimşek gibi çakan, sel gibi coşan,

Huduttan hududa yol bulup koşan,

Cepheden cepheyi soranlarındır.

İşte sen Laletepe’nin azad edilmesi için askeri harekâta bizatihi katıldın. Cephe hattında gösterdiğin üstün kahramanlık nedeniyle de Cumhurbaşkanı, Ali Başkomutan Sayın İlham Aliyev tarafından 20 yıl sonra tümgenerallik rütbesine layık görülen ilk subay oldun.

 

 

2.Karabağ Savaşında Kubatlı, Fizuli, Zengilan ve Cebrayil’in işgalden kurtarılması ve azatlığına kavuşması uğrunda süren savaşta askeri birliklerin komutanlığını yaparak, milli hayallerine kavuştun.

Ömrün uzun olsun Azerbaycan evladı.

Milletin bağrından kopmuş, kahramanlığı Azerbaycan Türklüğünün yüz akı olmuş, Cumhurbaşkanı, Ali Başkomutanın elinden liyakat nişanı almış asalet ve cesaret timsali Sayın Mais Berhudarov komutan varol.

Çok yaşa, bin yaşa…

Doğum günün kutlu olsun.

                                                                                               

Prof. Dr. Aygün ATTAR

Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı Başkanı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurul Üyesi


E-Bülten Üyeliği Yenilikler ve gelişmelerden haberdar olmak için e-bültene üye olun.