NE ARAMIŞTINIZ ?

Hocalı Soykırımının 28.Yıl dönümü Ankara Etimesgut Korkut Ata kongre ve kültür merkezinde anıldı

13 Mart 2020 Genel

1992 yılında Ermeni çeteleri tarafından yapılan Hocalı Soykırımı’nın 28.yıl dönümü 26 şubat çarşamba akşamı ,Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği ve Ankara Etimesgut Belediyesinin işbirliğiyle; Korkut Ata kongre ve kültür merkezinde büyük bir katılımla anıldı. Programın başlangıcında Azerbaycan ve Türkiye marşları okundu . Ardından Hocalıda şehit olan yüzlerce sivil Azerbaycan Türkü için kuran-i kerim tilaveti ve Fatiha okundu.

Hocalı soykırımı ile ilgili Ankara Azerbaycan Büyükelçiliği tarafından, içler acıtan bir belgesel gösteresinden sonra, Etimesgut Belediye Başkanı Sayın Enver Demirel başlangıç konuşmasını yaptı. Ardından ön konuşmalarını yapmak üzere diplomat ve akademisyenler sırasıyla: TADİV Mütevelli Heyet Üyesi ve aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikalar Kurumunun Üyesi Sayın Prof.Dr. Necdet Ünüvar, Azerbaycan Ankara  Büyükelçisi Sayın Hazar İbrahim , İstanbul Ünivürsitesi Tarih Bölümünde Öğretim Üyesi olan Sayın Doç.Dr. Ramazan Güllü ve TADİV Başkanı Sayın Prof.Dr.Aygün Attar Hocalı Soykırımını farklı açılardan ele alarak, katılımcılara önemli bilgiler aktardılar.

Vurgulamak gerekiyor ki Sayın Prof.Dr. Aygün Attar kanuşmasını ‘’Hocalıya Adalet’’ heşetikiyle (#Hocalıyaadalet) başladı ve katılımcılaedan 1 dakikası için sosyal medyalarından Hocalıya Adalet heştekinin paylaşmalarını istedi.

 

 

 

 

 

 


E-Bülten Üyeliği Yenilikler ve gelişmelerden haberdar olmak için e-bültene üye olun.