NE ARAMIŞTINIZ ?

Hocalı Soykırımı 30. yılında TADİV Şuşa Kongre Merkezi'nde Anıldı

2 Mart 2022 Genel

TADİV Şuşa Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen, açılış konuşmalarını,
Azerbaycan Büyükelçisi Reşad Memmedov
TADİV Başkanı Prof.Dr.Aygün Attar
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Necdet Ünüvar
Ak Parti MKYK Üyesi Haluk İpek'in gerçekleştirdiği, tarihte Hocalı Katliamı olarak geçen korkunç olay, Prof. Dr. Yıldız Deveci Bozkuş başkanlığında hazırlanan panel ile anıldı.

"30. Yılında Her Yönüyle Hocalı Soykırımı" adlı panelde olayın tanıklarından Mahis Hasanov'un yaptığı konuşma o günü yeniden gözler önüne serdi.

Hasanov: "30 yıl geçti, hala her gece gözümün önüne geliyor yaşananlar. 11 yaşındaydım, karlı bir geceydi. Evimiz yerle bir oldu. Kadın çocuk demeden vahşeti yaşattılar. Bunları anlatmaya çok zorlanıyorum." dedi.  

Panelde konuşma yapan Prof. Dr. Zakir Avşar ise; "Ermeniler doğrulardan kaçarak, tarihe de saldırıda bulunuyorlar. Hocalı Soykırımı dünyada, onların argumanlarıyla biliniyor ama son dönemlerde gerek STK'lar gerekse politikacılarımızın çabasıyla olayın gerçek yüzü anlaşılmaya başlandı." dedi.

Konuşmacılardan Av. Gözde Kılıç Yaşın, büyük soykırım ile ilgili Azerbaycan'ın soykırımı unutturmamak için büyük uğraş verdiğini söylerken, "Azerbaycan devletine minettarım. Yılmadan bu soykırımı anlatmaktan bir an olsun vazgeçmediler. Bu davanın peşinden koştular ve artık dünyada bu vahşet bilinir hale geldi." ifadelerini kullandı.  

Panelin katılımcılarından Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı (TADİV) Genel Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar ise konuşmasında;” Ermeni katliamı değil soykırımı bu ifadeye özellikle dikkat çekmemiz gerekiyor. “ dedi.  Attar, yaşananların soykırım olarak tanınması için gerekli hukuki sürecin başlatılacağını da belirtti.


E-Bülten Üyeliği Yenilikler ve gelişmelerden haberdar olmak için e-bültene üye olun.