NE ARAMIŞTINIZ ?

Hemşehrileri Prof. Dr. Aygün Attar’ı Sürprizlerle Karşıladı

17 Nisan 2021 Genel

Bugün, Gubadlı İlçesinde, Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanlığı Dış İlişkiler ve Güvenlik Kurulu üyesi ve Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı Başkanı Sayın Prof. Dr. Aygün Attar ile Gubadlı belediye başkanı ve belediye meclis üyeleriyle toplantı gerçekleştirildi.

Aygün Attar, Gubadlı ilçesinin Ermeni işgalinden kurtarılıp, bağımsızlığa kavuşmasından sonra hemşerileriyle görüşmekten memnuniyet duyduğunu belirtti.

Bugün doğum gününü de olan Aygün Attar, toplantıda birçok sürprizle karşılaştı. 

Belediye Başkanı Malik Isagov, Aygün Attar'a Gara İlyasov Ortaokulu'ndan mezun olduğunu gösteren bir belgeyi hediye etti. 

Ayrıca kendisine, lise yıllarına ait toplu fotoğraflar da verildi. 

Daha sonra Gubadlı Mahallesi Tarih Müzesini ziyaret eden Aygün Attar, bölgenin tarihini, kültürünü, şehitlerin ve bölgedeki bilim adamlarının hayatlarını yansıtan sergiyle yakından ilgilendi.

Aygün Attar'ın eğitim aldığı ve daha sonra öğretmen olduğu G. İlyasov'un adını taşıyan 1 Nolu Gubadlı ortaokulunda ziyaret devam etti.

Aygün Attar’ın okulda karşılaştığı bir diğer sürpriz de sınıf arkadaşlarının kendisini karşılamaya gelmesiydi. Okul personeliyle tanışan ve sınıfları gezen Aygün Attar, hayatını kaybeden öğretmenlerine rahmet, hayatta kalanlara da sağlık ve uzun ömür diledi.

Aygün Attar, Hocavend ilçesinin kurtuluşu sırasında büyük bir kahramanlık göstererek şehit olan Vusal Allahverdiyev'in ailesini de ziyaret etti.

Ardından Gubadlı bölgesi Kültür Evi'nde devam eden görüşme, ilçe hastanesini ziyaretle sona erdi.


E-Bülten Üyeliği Yenilikler ve gelişmelerden haberdar olmak için e-bültene üye olun.