NE ARAMIŞTINIZ ?

DMW Uluslararası Diplomatlar Birliği ve TADİV Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

27 Aralık 2022 Genel

Avrupa Birliği Komisyonu ve Birleşmiş Milletler ECOSOC’a akredite olan

DMW Uluslararası Diplomatlar Birliği Genel Başkanı Ferhat Bozçelik ,Uluslararası Diplomatlar Birliği Almanya Başkanı Mehmet İlik ve TADİV Başkanı Prof.Dr.Aygün Attar arasında Uluslararası Diplomatlar Birliği ve TADİV adına işbirliği protokolü imzalandı.

Binlerce yıllık tarihi ve kadim bağlarla birbirine bağlı olan ve tek millet iki devlet şiarının vücut bulmuş hali olan Türkiye - Azerbeycan kardeşliği gün geçtikçe gelişmeye devam ediyor.

Cumhuriyetimizin 100. Yılına girmeye az bir zaman kala bu 2023 ruhuna ve milli duyarlılığa yakışır işbirliklerini hayata geçirmeye devam eden Türkiye Azerbeycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı ve Diplomatlar Birliği ile önemli bir protokole imza attı.

İmza töreninde söz alan Prof.Dr.Aygün Attar ve Ferhat Bozçelik'in karşliklı olarak yaptıkları iyi niyet açıklamalarının ardından,

2023 yılından itibaren, Türkiye ve Azerbaycan başta olmak üzere Avrupa'nın bir çok ülkesinde ortak etkinlikler düzenleyerek; insan hakları, kadın ve çocuk hakları gibi evrensel duyarlılığı yüksek konuları ve sosyo ekonomik unsurları da içerecek şekilde gündeme getirmeyi hedeflediklerini vurguladılar.

Gelişen ve sürekli değişim geçiren dünya içerisinde devletlerimizin kalkınmasına yönelik çalışmalar yapmanın yanı sıra Avrasya'daki sorunları ele alarak, dile getirmenin, önlem almanın ve uyarmanın en büyük misyonlarından biri olacağı ortak bir şekilde dile getirildi.


E-Bülten Üyeliği Yenilikler ve gelişmelerden haberdar olmak için e-bültene üye olun.